Egyedi rezgőadagolók gyártása

Rezgőadagoló rendszerek – a vevői igényekre szabva!

A rezgőadagoló egy automata adagoló berendezés, melynek feladata további gépek vagy berendezések ellátása megfelelő mennyiségű adagolandó termékkel.

Az operátor feltölti a rezgőt elegendő vagy előírt mennyiségű kiadagolandó termékkel. A kiadagolandó termékek a rezgetés során felveszik a kívánt orientációt és ezzel elő lesznek készítve az elvételhez.

A rezgőadagoló teljesen automatikusan működik, a rezgőmotor elektromágneses elven működik, elektromos vezérlő által kapcsolva.

A rendszer lehetséges elemei:

1.Lineáris pálya: a vonalrezgőhöz rögzítve, biztosítja az adagolandó termékek lineáris mozgását. Csatlakozó elemként összeköti a rezgődobot és a termék elvételi helyet. Ugyanakkor, a pufferként biztosítja a mögötte levő berendezés folyamatos működését is.

2.Termék érékelő szenzor: feladata kikapcsolni a körrezgő motort, amikor a lineáris pálya megtelik termékekkel.

3.Vonalrezgő: feladata a termékek továbbítása a lineáris pályán.

4.Zajvédő burkolat: feladata csökkenteni a rezgőadagoló által keltett zajt.

5.Rezgődob (tányér, üst): adagoló tányér, manuálisan kialakított szelekciós (felhordó) pályákkal, feladata a kiadagolandó termékek megfelelő irányba állítása.

6.Telítettség érzékelő (szenzor vagy nívópálca): a rezgődob automatikus utántöltése esetén ki- és bekapcsolja a rezgő utántöltő vezérlőjét, a rezgődob telítettségének függvényében.

7.Körrezgő motor: meghajtó mechanizmus, mely biztosítja a termékek felfelé haladását a szelekciós pályákon.

8.Lábazat: általában hegesztett zártszelvény váz, vevői igényre készülhet alumínium profilból vagy a váz nélkül is lehet kérni az adagoló rendszert.

9. Rezgő utántöltés: felhordó pálya vagy rezgő utántöltő, mely növeli a rezgődob kapacitását. Rezgő utántöltők mérete 2,5L-től 50L-ig, a felhordó pályák bunkere 25L-től 150L-ig. A felhordó pályák előnye a rezgő utántöltőkkel szemben, az egyszerűbb termék feltöltés.

Rezgő utántöltés - Felhordó pálya / Rezgő utántöltő

A rezgő utántöltés segítségével megnövelhetjük az adagoló berendezés kapacitását. Az utántöltő rendszerek lehetnek felhordó szállítópályák vagy rezgő utántöltők.

Felhordó konvejor felépítése: betöltő bunker (tartály) és szállítópálya. Az adagolni kívánt termékeket a dolgozó beleönti a tartályba, melyek utána a szállítópálya segítségével, a szállítópálya végén levő garaton keresztül beleesnek a rezgődobba.A felhordó konvejor előnye a termékek egyszerű betöltése a tartályba.

Rezgő utántöltő felépítése: tartály és vonalrezgő motor. Az adagolni kívánt termékeket a dolgozó beleönti a tartályba, melyeket a vonalrezgő továbbít a tartály nyílásán keresztül a rezgődobba.

Szelektorok - Kiadagolt termékek elkülönítése

A szelektorok feladata a kiadagolt termék elkülönítése. Alkalmazásuk az adagoló rendszer végén az adott feladat függvénye. Funkciójuk lehet a kiadagolt termék kívánt pozícióba forgatása is.